Instagram Whatsapp Facebook


Düğün Fotoğrafcısı İzmir

İzmir Düğün Hikayesi

Alaçatı Fotoğrafcısı

2017 Düğün Fotoğrafcılığı Belgeselim

2017 Düğün Fotoğrafcılığı Belgeselim

Geçen sene başladığım kısa ...

Geçen sene başladığım kısa belgeselime bu senede yenisini eklemek istedim.Hata ara ara açarak kendi yazılarımı bile okuyorum, anılarımı tazelemek hoşuma gidiyor.

Geçen sene başlıca izmir, çeşme, bodrum ve venedik çekimleri gerçekleştirdim. Fotoğraf çekimi haricinde photobooth kiralama yaparak yine güzel düğünlere farklı bir alandan konuk oldum. Bu sene doğallık ve bohem tarzlar yine ön plandaydı. Aksesuar ve Salıncaklar gitgide demode olmayı başladığını gözlemledim. Tarzımda yılın sonlarına doğru hafif canlılık ve pastel tonları kullandığımı fark ettim. Her sene ufak nüanslar yaparak kendimi yenilemeye çalışıyorum. Yurt dışı çekim talepleri artmaya başladı. Tabi ücretler biraz daha yukarı yönde olması kaçınılmaz. Yurt dışı çekim planınız varsa balayınız içinde olması daha tasarruflu bir çözüm olacaktır. Belirtiğim üzere doğallık ön planda olduğu için yurt dışında saç ve makyaj işini muhakkak kendinizin yapmanızı öneririm.


Düğün Hikayesi Nedir


Daha önceki düğün hikayesi ile ilgili yazılarımda bahsettim ama yine kısa olsa da üstünden geçmek istiyorum. Düğün hikayesinin asıl anlamı sadece video çekimi değildir. Fotoğraf ile de biz yani fotoğrafcılar düğün hikayenizi yapabilmekteyiz. Asıl en önemlisi düğün hikayesi en az düğün günü hazırlık aşamasından – ilk dansa kadar süren aralığın kayda alınmasıyla oluşmaktadır. Bir fotoğrafcı ve videographer sadece dış mekan sırasında çekime düğün hikayesi yapacağız diye belirtirse yavaş yavaş oradan uzaklaşmasınızı öneririm, çünki konu hakkında hiçbir fikri olmadığına emin olabilirsiniz. Sadece dış mekan fotoğraf çekimi sırasında video çekimi yapılırsa ona dış mekan hikayesi veya backstage video denir.


Gelinlik Trendleri ve Tavsiyeler


Kısa olarak ta gelinliklere değinmek istiyorum. Bunun hakkında uzun bir blog yazısı düşüyorum ama araştırmalarımı tamamen bitirdikten sonra yayınlamak istiyorum. Artık prenses tarzı büyük tarlatanlı gelinlikler demode olmaya başladığını rahatlıkla söyleyebilirim. Dantel ve İşlemeli elbise tarzı gelinlik trendi hızla yükseliyor. Açıkçası fotoğraf çekimlerinde daha estetik ve kullanımı rahat oluyor. Aşırı kabarık gelinlikler vücut hatlarınızın yarısını kapattığı için estetik duruş bulmakta zorlanabiliyoruz. En basitin den kumsalda damat ın kucağında büyük tarlatanlı gelinlik ve elbiseli pozun nasıl duracağını düşünürseniz sanırım en iyi kararı vermiş olursunuz. Tabi vücut yapısı balık eti ve üstü gelinlerimiz için kendilerine ne yakışacağını düşünürse o gelinliği tercih edebilirler.

Şimdi gelelim bu sene aklımda kalan düğün çekimlerine, bunu tercih ederken çekim lokasyonu, çiftin doğallığı, poz yeteneği, güzel enerjisi, estetik duruşları vb. bir sürü kıstasımdan süzülerek bu listeyi oluşturdum. Bu sene beni üzen gelin ve damadım olmadığı için hepsine teşekkür ediyorum..

1 - İpek ve Mehmet


Düğün Organizasyonu
Mehmet daha önceden yaklaşık 1 sene aynı ofisi paylaştığımız için tanıyordum. Hep gülen ve pozitif enerjisi çok yüksek bir insandır, çokta sevdiğim bir arkadaşım. Asıl İpeği ilk kez tanıma fırsatı buldum. Çekimler sırasında çok başarılıydı, özellikle zerafetine bayıldım. Gerçek anlamda bir prenses gibi oturması, kalkması ve davranışları vardı.

2 - Azize ve Hüseyin


Düğün Dış Mekan Çekimi
Seçimlerimi yaparken 3 bahardan 4 yazdan 3 te sonbahar çekimlerinden seçmeye özen gösterdim. Çiftim İstanbul dan sırf bu çekim için geldiler. Çok güzel bir bahar çekimi gerçekleştirdik, özellikle Azize'nin gelinliğine bayıldım.


3 – Ezgi ve Gökhan


Düğün Fotoğracısı
Elbise tarzı gelinliklere en güzel örneklerinden biride Ezginin gelinliliğdi. Detaylı bir bahar konseptli düğün çekimi gerçekleştirdik. Aynı zamanda düğünlerinde photobooth hizmeti vererek en mutlu günlerine şahit olduk.


4 – Feride ve Ozan


Düğün Yurt Dışı Çekimi
Bu sene gerçekleştirdiğim yurt dışı fotoğraf çekimi ile bu listeyi girmeyi hak ettiler. Konu hakkında detaylı yazıma blog kısmından ulaşabilirsiniz.

5 – Ayşe ve Çağdaş


Düğün Fotoğrafcısı Alaçatı
Çekim için Manisa dan kalkıp geldiler. Aralarındaki enerjisi çok güzeldi. Hatta Ayşe nin saçında 1-2 değişiklik yaptıktan sonra çok estetik pozlar vermeye başladılar. Ayşe nin gerçekten uzun bir boynu var, bunun kapanmasına göz yumamazdık. Çağdaş ise gerçekten çok güzel duruşlar ile komposizyonu tamamlamamda bana yardımcı oldu.


6 – Ayşe ve Melih


Düğün Yurt Dışı Çekimi
Geçen sene abisinin çekimden sonra bu sene Ayşe nin düğün fotoğraflarını da çekmek bana nasip oldu. Hava biraz kapalı olmasına rağmen o kadar doğal ve enerjik bir grup vardı ki güneşe hiç gerek kalmadı ve çok güzel bir çekim gerçekleştirdik.


7 - Gizem ve Adrian


Düğün Fotoğrafcısı İzmir
Bodrum da gerçekleştirdiğimiz düğün hikayesin de beni en fazla şaşırtan özellikle gizemin detay ve estetik duruşları gerçekten bir harikaydı. Keşke dış mekan kısmında daha fazla çekim fırsatımız olsa diye iç geçirmedim desem yalan olur.

8 – Tuğba ve Emre


Kumsal Düğün Fotoğrafları
Alaçatı da otelde başlayan çekimlerimiz, gün boyu çeşmenin farklı yerlerinde devam etti. Özellikle Tuğba nın makyajınına ben ve asistanım bayıldı. Dark tonlardaki makyaj bu senin en farklı makyajları arasında yerini aldı.

9 – Didem ve Erdeniz


Düğün Bahar Çekimi
Çiftimiz senenin ilk rezervasyonunu yaptığı için bu sene hiç unutulmayacaklar arasında yerlerini aldılar.

10 - Pınar ve Murat


Düğün Pozları
Murat ı 2016 da 10 yıllarında çekim yapan Ayşe ve Fatihin arkadaşı olarak tanımıştım. Neredeyse aynı tarihte düğün çekimi için geldiler. Ayşe çok güzel hamileydi, arada onlarında fotoğraflarını çekmeden kendimi alamadım. Pozitif ve güzel insanlar.

11 - Seda ve Bayram


Romantik Düğün Fotoğrafı Pozları
İkisi de çok tatlı çifti, özellikle kumsal çekimlerinde enerjileri bir değişti. Çok güzel ve özel pozlar vermeye başladılar. Aklımda kalmamaları imkansızdı..


Bonus : Ezgi ve Kaan


Bodrum Düğün Fotoğrafcısı
Bodrum da gerçekleştirdiğimiz tüm günlük hikaye de doğallık ve rahatlıklarıyla bize çok keyifli bir çekim yaşattılar. O gün de takım arkadaşlarımla bu fikrimi paylaşmıştım. Keşke ben bu düğüne misafir olarak katılsaydım ve doyasıya eğlenseydim..

Yazar / Author :
Hakan Özfatura / Düğün Fotoğrafıcı İzmir

/ 3390

INSTAGRAM DA BENI TAKIP EDIN


Portfolyo

Fine Art I

Fine Art I

Göster
Dream Catcher

Dream Catcher

Göster
MUKK Collection

MUKK Collection

Göster
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Göster
Summer Tone

Summer Tone

Göster