Instagram Whatsapp Facebook


Düğün Fotoğrafcısı İzmir

İzmir Düğün Hikayesi

Alaçatı Fotoğrafcısı

Düğün Dış Mekan Fotoğraf Çekimi Ne Zaman Yapılmalıdır ?

Düğün Dış Mekan Fotoğraf Çekimi Ne Zaman Yapılmalıdır ?

Yaklaşık 10 sene öncesine ...

Yaklaşık 10 sene öncesine kadar düğünler 45 dakikalık stüdyo çekimi 20 poz ile tamamlanabiliniyordu. Günümüzde özellikle dijital fotoğraf makinalarının gelişmesi ve ulaşılabilirliği kolaylaşınca Dış Mekan Düğün Fotoğrafçılığı doğmuş ve gelişmiştir.

Zamanla isteklere göre Düğün Öncesi, Düğün Günü ve Düğün Sonrası olmak üzere 3 e ayrıldı. Bu yazımda artısı ve eksisiyle bu periyotları irdeleyeceğim. Bütçenize göre tavsiyelerde bulunacağım.



Düğün Öncesi Fotoğraf Çekimi


Genelde düğünden 1 hafta önce saç ve makyaj provası yapıldığı gün tercih edilen veya edilmesi gereken bir fotoğraf çekimidir.

Artıları
+ Düğün bittiğinde tekrar gelinlik ve damatlık giymeyecek olmak çiftlere makul gelmektedir.
+ Tabi düğün sonrası ekstradan kuaför parası vermekten de kurtulabilirsiniz.
+ Düğün günü olmadığı için zaman ve stres sıkıntınız olmayacaktır. Güneşin tepede değil de daha yatay pozisyonda olduğu 16:00 - 20:30 arasında çekimizi gerçekleştirebilirsiniz.

Eksileri
- Düğün fotoğrafcıları düğününüze yakın bir zamanda gelinliğinize zarar gelmesini pek istemez bu yüzden toprak, tarla, çimler vb. gibi risk taşıyan mekanlardan uzak durmaya özen gösterebilirler. Fakat siz bu durumu fazla önemsemezseniz ve durumu fotoğrafçınıza belirtirseniz hiç bir sorun yaşamazsınız. Kirli olabilecek yerlerde farklı bir elbisede güzel bir seçenek olacaktır !
- Denize girmek isteyen çiftlerimiz için tabî ki de uygun bir periyot değildir. Fakat günün ilk kısmını temiz diyebileceğimiz yerlerde gelinlik ve damatlıkla çekim tamamlandıktan sonra gelinde beyaz/sarı vb. bir elbise, damatta keten pantalon, askılar, spor ayakkabı vb. rahat elbiselerle rahatlıkla gün tamamlanabilinir.

Düğün Günü Fotoğraf Çekimi



Düğün hikayesi çekimi isteyenler için muhakkak fotoğraf çekiminin gerçekleşmesi gerekmektedir. Tüm gün çekim gerçekleştirebilirseniz fakat zamanınız kısıtlı ise dış mekan çekimini daha stressiz bir gün gerçekleştirebilirsiniz. Düğününüz peyzajı güzel bir otel, kır bahçesi veya fotoğraf platosu tarzında yerlerde dış mekan çekimini o gün gerçekleştirmenizi öneriririm.

Artıları
+ Gelinlik ve Damatlığı tekrar giymek istemiyorsanız düğün günü gerçekleştirmenizde fayda var.
+ Ekstra kuaför masrafından kurtulabilirsiniz.
+ Arkadaşlarınızı da fotoğraf çekimlerine dahil edebilirsiniz.

Eksileri
- Kısıtlı zaman, stres ve sürekli telefonların çalması nedeniyle çekime fazla konsantre olamamak. O yüzden 2-3 saatlik plato fotoğraf çekimi uygun olacaktır.
- Genelde güneşin en iyi açıda olduğu 17:00 sonrası genelde kız evinde olma zorunluluğu ve 20:00 deki gün batımı sırasında ise düğün salonunda olma gereksinimi.
- Gelinlikte herhangi bir sıkıntı yaşanma riskinin daha fazla olmasıdır.
- Erken saatlerde kumsal tarzı yerlerde insan kalabalığı ve gelinliğin kirlenme ihtimalinin yüksekliği


Düğün Sonrası Fotoğraf Çekimi



Düğünü ve Balayı Tatilini gerçekleştirdikten sonra rahat bir zamanda çekim imkanı sağlar. Genelde dış mekan fotoğraf çekimi için en ideal zamanlardır.

Artıları
+ Stres yaşamadan ve daha kreatif çekim yapmanıza imkan sağlar.
+ Zaman kısıtlaması olmadığı için bulunduğunuz şehir e uzak mesafelerde güzel yerlerde çekim imkanı sağlar.
+ Gelinlik ve Damatlığı daha rahat kirletebilirsiniz. Denize girmek, buğday tarlaları vb. çekim konseptleri için ideal zamanlardır.
+ Saçlarınızı istediğiniz şekli rahatça verebilirsiniz. Salık saçlarınıza güzel bir çicekli taç ile süsleyebilirsiniz.
+ Gün ışığından daha verimli yararlanabilirsiniz.

Eksileri
- Bazı çiftlerde üşengeçlik yaratabilir, bu yüzden fazla ara vermeden gerçekleştirmeye özen gösterin.
- Tekrar kuaför ve makyaj masrafı çıkabilmektedir.
- Güneş yanıklarına ve kilo olaylarına biraz dikkat edilmelidir.



Düğün fotoğraf çekimlerinin evreleri ve artı/eksileriyle sizinle tecrübelerimi paylaştım.


Hakan Özfaturadan yani ben denizden ufak tüyolar :)



- Benim önerim maddi durumunuz uygun ise Düğün günü hikaye/an çekimlerinizi yaptırmasını tatil dönüşü dış mekan çekimlerini gerçekleştirmenizdir. Maddi durumunuz uygun değil ise haftaiçi müsait zamanlarda dış mekan çekimini gerçekleştirebilirsiniz. Balayınızda yanınıza dsrl/go pro tarzı yüksek çözünürlüklü fotoğraf makinası alın ara ara çekimler gerçekleştirin. Albümüzü böylelikle zenginleştirebilirsiniz.

- Türkiye mevsime göre ruh ve tarzınıza uygun zamanda çekimi gerçekleştirin. Örneğin ilk baharda kır çekimleri tercih edin. Kumsal ve Deniz temasına önem veriyorsanız Yaz mevsimini, Daha romantik zamanlar arıyorsanız sonbaharda çekiminizi gerçekleştirebilirsiniz.

- Dış mekan çekimlerini genelde haftaiçine getirmenizi tavsiye ederim, nedeni çekim için ideal olan güzel mekanların hafta sonu daha kalabalık insan topluğu çekmesidir.

- Kısıtlı zamanınız var ve gelinlik/damatlığı kirletmek istemezseniz fotoğrafcınızın önereceği fotoğraf platolarında dış mekan çekimini yaptırabilirsiniz.

- Düğün veya Kınanızdan 1 gün sonrayı kesinlikle tercih etmeyin, düğün yorgunluğunun üzerine sabah tekrar erken kalkarak saç ve makyajı tekrar yaptırmak size eziyet gibi gelebilir.En az 1 gün ara verdikten sonra yaptırmanızı öneririm.

- Bazı yerler az veya çok rüzgarlı olabilir, saçınızı tamamen salık düşünebilirsiniz ama olası sert rüzgarı da ihmal etmeyin. Saçlarınızın yüzünüze gelmeyecek şekilde tasarımını yaptırmanızı tavsiye ederim.

- Düğün günü dış mekan fotoğraf çekimi istiyorsanız 2-3 saat, farklı gün tercih ediyorsanız 4-5 saat çekimden fazlasını tercih etmeminizi öneririm. 3 farklı mekan yeterli olacaktır.

- Çekim sırasında pozitif ve doğal olun, sanki arkadaşınızla birlikte aşkınızın fotoğraflarını çekmeye gidiyormuşunuz gibi evden çıkın ve çekime gidin, güzel farkı fotoğraflarınızda mutlaka göreceksiniz..

Yazar / Author :
Hakan Özfatura / Düğün Fotoğrafıcı İzmir
/ 23757

INSTAGRAM DA BENI TAKIP EDIN


Portfolyo

Fine Art I

Fine Art I

Göster
Dream Catcher

Dream Catcher

Göster
MUKK Collection

MUKK Collection

Göster
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Göster
Summer Tone

Summer Tone

Göster