Instagram Whatsapp Facebook


Düğün Fotoğrafcısı İzmir

İzmir Düğün Hikayesi

Alaçatı Fotoğrafcısı

En Popüler Düğün Mevsimi Hangisi?

En Popüler Düğün Mevsimi Hangisi?

Hadi itiraf edin, evlenme ...

Hadi itiraf edin, evlenme teklifini aldığınız o özel anda, çoktan plan programa başlayıverdiniz. Aileler ne zaman tanışmalı, düğün ve balayını nerede, ne zaman yapılmalı ?

Eğer yaza çok varsa ve sevgilinizle hayallerinize bir an önce kavuşmak istiyorsanız, romantik bir kış düğünü organizasyonuna başlayabilirsiniz.
Yağmurun altında, kim bilir belki de karların arasında sevgilinizle çektireceğiniz düğün fotoğrafları, unutulmaz ve farklı olmanıza katkı sağlayacaktır.



Bilgilendirme

2021 Düğün Sezonu Ne Zaman Başlar


Normal şartlarda 21 Mayıs - 25 Eylül 2021 arası düğün sezonu olarak değerlendirebilinir.Aldığımız bilgilere göre 15 ocakta aşılama takvimi başlayacak, 15 şubat gibi de kısıtlamalar hafifleyerek okulların açılması planlanıyor.17 Mayısa kadar tam kapanmadan sonra kademeli şekilde düğünlere izin verilecektir. tahmini olarak 4-5 haziran 2021 den sonra düğünlerin başlayacaklarını düşünüyorum. Bu tarihi baz alarak ve pandemi gündemini takip ederek düğün programlarınızı yapmayı düşünebilirsiniz.

Mart-Haziran arasında düğününüz ertelendi ise tatiller ve sıcaklık nedeniyle çokta tercih edilmeyen Temmuz ve Ağustos aylarına durumunuza göre tercih edebilirsiniz. Unutmayınki covid-19 un en yoğun olduğu zamanda yetkililer temmuz-ağustos tarihlerinde dış mekan düğünlerine izin vermişlerdi. 2021 için hafta içi düğün tarihi almakta çekinmeyiniz. Genelde en popüler ve talep gören gün cumartesidir.Bu gün doluysa sırasıyla pazar-cuma-perşembe-çarşamba gibi günlerden birini tercih edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek konu 22:00 veya 23:00 den sokağa çıkma yasağını uygulanabilir, bu yüzden düğünlerin 17-18:00 gibi başlanması planlanabilir.


2021 Corona Virüsün Düğünlere Etkisi


Yurt dışı düğünlerin bu sene daha fazla olacaktır, kurdaki yükseliş (ucuzlama) ve avrupada aşılamanın başlaması bundaki en büyük etkendir. 2020 de ertelenen bir çok kutlama bu sene yapılacaktır.

Yurt içi düğünlerde ise temmuz-ağustos-eylül tarihlerinin daha yoğun geçeceğini düşünüyoruz. 11 ekime kadar gönül rahatlığıyla kır düğünü yapabilirsiniz.



Ancak o sırada gelinliğinizin eteklerinin çamur olmasına, topuklu ayakkabınızın zemine ayak uyduramamasına, saç ve makyajınızın yağmurdan etkilenmemesi için kırk takla atmaya hazır olmanız gerek.

Peki ya yaz düğünü?

Bir türlü kararmak bilmeyen hava yüzünden sahneye çıkamayan gelin ve damadı bekleyen davetlilerin ‘Düğün ne zaman başlayacak?’ sorusu içinizi bunaltabilir. Aşırı sıcakta, sevgilinizin elini tutacak haliniz bile kalmayabilir.
Tüm olumsuzlukları sıraladıysak, şimdi işin olumlu tarafına dönmenin vakti geldi. Sizin mevsiminiz hangisi? Buyrun...

Kış Düğünü


Kışın evlenmek, romantik bir havada, sevginizle ısınacağınız güzel bir geceyi müjdeler size. Düğün salonunuz kapalı olacaktır. Abiye bulmakta kararsız kalacak davetliler, bir yazı hatırlatır, bir kışı ancak bu durum, gecenin belki de en az dikkat çeken ayrıntısı olacaktır.

Şemsiye ile eşlik edecek dostlar


Ne yazık ki kış düğününde en çok ihtiyaç duyacağınız şey, makyajınızı ve saçınızı düşman yağmur damlalarına karşı koruyacak şemsiyeyi taşıyan kıymetli dostlar olacak. Onların kıymetini bilin.

Kış düğünleri erken başlar


Bu yüzden davetlilerinizin erken gelebileceği bir günü seçmeniz faydalı olacaktır. Eğer erken gelemeyecekleri bir gün ise, mesela haftaiçi bir gün, o halde nikah saatinizi geç bir saate çekmek doğru olur.

Balayı nasıl olsun


Kış düğünü demek, kar, yağmur ve soğuk demek. O halde nasıl bir balayı hayal ettiğiniz çok önemli. Önceden araştırma yapmak, sıcak bir iklim arayışındaysanız, yurtdışı fırsatlarını değerlendirmek avantajınıza olacaktır.

Nasıl düğün fotoğrafları?


Stüdyo fotoğrafları tarih oldu. Dış çekimlerde ise eşsiz gününüzü daha da vurgulu hale getirecek fotoğraflar çekecek profesyonellikte uzmanlarla çalışmanız lehinize olacaktır. Yoksa yağmur altında ıslanırken hoş göründüğünüzü düşünürken, elinize gelen makyajı akmış hallerinizle seçiminizden pişmanlık duyabilirsiniz. Aslında illa sırılsıklam olmanız da gerekmez. Kışın nispeten güneşli günlerini beklemeniz de, lehinize olabilir, aman acele etmeyin.

Yaz Düğünü


Misafirler kıpır kıpır, çiçekler bile mis kokularıyla mutluluğunuza eşlik ediyor. O halde kim aldırır sıcağa? Kadınlar genelde yazın evlenmeyi tercih eder. Onların bu tercihlerini anlamak için aşağıdaki maddelere göz gezdirmek yeterli olacaktır kuşkusuz.

Havuz başında mı olsun, kır düğünü mü yoksa


Yaz düğünü kendi içinde seçeneklere ayrılır. Kumsalda, çıplak ayak, rahat bir gelinlikle de dünyaevine girebilirsiniz, havuz başında romantik bir kokteyl ile de. Kim bilir, son dönemlerin popüler düğün şekli olan kır düğünü de tercih edebilirsiniz. Seçeneklerin hepsi, şüphesiz çok güzel sonuçlar doğuracaktır. Ancak gelinliğinizi, ayakkabınızı, makyajınızı, saçınızı bu tercihlere göre belirlemeyi ihmal etmeyin. Kabarık bir gelinlikle kumsal düğünün sonunda denize atlarsanız, çok gözalıcı gözükmeyeceğinizi bilmeniz gerek

Yaz düğünleri geç başlar


Siz odada beklerken, gittikçe kalabalıklaşan salondan yükselen sesleri dinlersiniz heyecanla. Arkadaşlarınız, aileniz odaya girer çıkar, halinizi hatrınızı sorarlar. Hava da sıcak! Bir an önce başlasın istersiniz. Ancak siz çıkarken havai fişek patlatılacaktır. O yüzden gün son bulmalıdır. Sabırlı olun! Düğün geç başlasa da, gece uzun!

Balayı seçenekleri


Ülkenin her yanı ışıl ışıl, sıcacık. O halde gidilecek mekan bulmak değil, seçim yapmak zorlayacak sizi. Ama sakın telaşa kapılmayın. Fiyatların arttığı döneme denk gelmemek için tatilinizi önceden planlayın, mümkünse erken rezervasyon fırsatlarından yararlanın.

Düğün fotoğrafları capcanlı


Yazın dinamizmi fotoğraflara yansıyacaktır elbette. Denizin mavisi, doğanın yeşili ana tema olacaktır. Dostlarla yakalanan o eşsiz anlar unutulmaz hatıralar olarak arşivinizde yerini alacaktır.


Bahar Düğünü


Baharı sevmeyen yoktur. Yeni evlenecek çiftler de bazen, mevsim geçişlerinin en tatlısının yaşandığı bahar aylarını tercih edebilir. Hava ne çok sıcak ne de çok soğuktur. Tabi, ani bir yağmur bastırması ya da aşırı sıcağın etkisinde bir hava dalgasına denk gelmediyseniz...

Düğün salonu kapalı mı olsun yoksa


Bahar düğünleri tatlı bir hava vaad eder. Ancak o hava üşütür mü, bunaltır mı, yoksa zamansız bir yağmura mı teslim eder belli olmaz. Bu nedenle her türlü olasılığa karşı tedbirli olmak gerek. Kısa süre yağsa bile misafirleri paniğe sevk edecek, gecenin tüm romantizmini sırılsıklam edebilecek yağmurdan, rüzgardan, fırtınaya karşı ‘kapalı salon’ alternatifini cepte bulundurmak yararınıza olacaktır.

Okullar kapanmadan/açılmadan, herkes tatile gitmeden


Bahar düğünlerinin en güzel tarafı, insanları şehirde yakalayabilme şansı vermesidir. Yazın tatile, kışın yağmura çamura sığınan misafirler, baharın tüm bahaneleri elinin tersiyle iten gücü karşında çaresiz kalır. Tüm tanıdık, çoluk çocuk, o düğüne -kaçarı yok- gelecektir.

O yeşil, o turuncu, o mavi


Doğa, tüm mucizelerini cömert bir şekilde sunarken, fotoğrafçınızın sanat damarı kabaracak, eşsiz anlar fotoğraf makinesinden ruhlara ulaşacak! Bahar renktir. Bahar, doğanın insanla dansıdır. Bu dansa siz de sevgilinizle eşlik etmek istemez misiniz?

Balayı seçenekleri


Baharda evlenen gelin ve damat, standartlardan kopmuştur, romantiktir, asidir. Biz tavsiye versek de, onlar çoktan planlarını yapmış, bavullarını hazırlamıştır. Baharda, deniz tatili yoktur. Kayağa gitmezsiniz. Romantik yer avına çıkar, yüzden doksan, aradığınızı bulursunuz.
Telaşa kapılmayan, aksiliklerle moralini bozmayan çiftler için, yazı serinleteni, kışı ılıklaştıranı aşktır. O halde önce mevsimizini seçin, ardından planınızı yapın. Gerisi peri masalı...

Metin : Deniz Bilgen

Fotoğraf : Hakan Özfatura
/ 14743

INSTAGRAM DA BENI TAKIP EDIN


Portfolyo

Fine Art I

Fine Art I

Göster
Dream Catcher

Dream Catcher

Göster
MUKK Collection

MUKK Collection

Göster
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Göster
Summer Tone

Summer Tone

Göster