Instagram Whatsapp Facebook


Düğün Fotoğrafcısı İzmir

İzmir Düğün Hikayesi

Alaçatı Fotoğrafcısı

Kumsal Düğünleri , Organizasyonu ve Tecrübelerim

Kumsal Düğünleri , Organizasyonu  ve Tecrübelerim

Blogumda bu yazıyı yazmak ...

Blogumda bu yazıyı yazmak için yaklaşık 6 sene ve 350-400 düğün görmeyi bekledim. Aslında daha da beklesem bir sürü farklılıkla karşılaşacağıma eminim. Mütevazi mahalle düğünlerinden tutun da ünlülerle dolu elit düğünlere, Türk, İngiliz, Amerikalı, İran, Kazakistan, Rus vb. türlü milleten kişilerin düğünlerinde fotoğrafçı olarak katıldım. Hepsi bana güzel ve farklı tecrübeler kattılar.



Daha farklı bir açıdan da bakarsak, Gelin ve Damadın hazırlık aşamasından gece sonuna kadar tek yanında olan kişiler düğün fotoğrafçıları ve video çekim ekipleridir. Düğün organizasyon sorumluları genelde organizasyon alanının hazırlıklarıyla meşgul olurlar, ancak nikah başlarken çiftlerin yanında olabilirler.Kuaför ve makyözler malum gelin ve damadı hazırladıktan sonra yanlarından ayrılırlar. Sadıç ve Nedimeler peki ? Tabi ki hayır belki hayatlarında 1-2 kez bu görevi üstleniyorlar, özellikle nedimeler kendi hazırlıklarından dolayı ancak akşam çiftin yanında olabiliyorlar. Bu konuda bizim daha tecrübeli olduğumuza sizi inandırmışımdır umarım.. :) İnanın çünkü bizi dinlemeyenler genelde sorun yaşayabiliyor, buna bir çok kez şahit oldum. Özellikle timing konusunda güvenin..



Düğün çok kapsamlı bir kutlama türü,"Evet" inizi 8-10 yakın dostla belediyenin nikah dairesinde sakin törenle de diyebilirsiniz, Kumsalda 600 kişi karşısında da diyebilirsiniz. Bu yazı dizimde A dan Z ye bütün düğün türleri ve organizasyonları hakkında size önemli tüyolar vermeye çalışacağım. Tabi dahası da olacaktır mutlaka, bu konuda benimle tanıştığınızda sizinle seve seve anlatmaktan büyük haz duyacağıma emin olabilirsiniz.



Kumsal Düğünleri


Bodrum Kumsal Düğün
Belki tüm genç kızların hayallerini süsleyen düğün türlerinde ilk sıralarda yer aldığını düşünmek çokta hayalcilik olmayacaktır eminim. Kumsal düğünleriyle ilgili artısıyla / eksisiyle tecrübelerimi aktaracağım.


Kumsal Düğünü Fiyatları,Uygun Mekanlar ve Genel Bilgilendirme


Elbette bütçeyi zorlayıcı bir düğün türüdür. Genelde otellerin kumsal alanları kullanılmaktadır. Bodrum ve Çeşme kumsal düğünlerinde başta gelen ilçelerdir. Önerim organizasyon firmalarıyla çalışın bu konuda. Size bütçe durumunuz ve lokasyonunuza göre en uygun yerleri önereceklerdir. En az 2-3 yer gezin ve hayallerinize en uygun yeri seçin.. Kişi, Gün ve Oteline göre 50.000 – 250.000 TL arası bütçeyi gözden çıkarmanız gerektirmektedir. Daha uygun isterseniz alan ve wc leri çok uygun olmasa da beach clublarla da anlaşabilirsiniz. Seçeceğiniz kumsalın özellikle rüzgar durumunu gözlemleyin ve ilgili kişilerden bilgi alın. Aşırı rüzgar alan bir kumsalda düğününüz masaldan kabusa dönebilir.



İkna Evresi

Kumsal düğünü organizasyonu yaratıcılığa ve görsel güzelliğe yatkın bir düğün organizasyonu türüdür. Ama bir o kadarda zordur. Kumsal düğünü yapacağınızı açıkladığınızda büyüklerinizin şaşıracaklarına ve tedirgin olabileceklerine emin olabilirsiniz. Peki arkadaşlarınız ? Şimdiden o günün gelmesini sabırsızlıkla beklediklerine emin olabilirsiniz. Düşünsenize sabah gözlerini dansın ve alkolün etkisiyle kumsalda açacaklar.


1- Büyüklerinizi İkna Yolları

Onlara hayallerinizden bahsedin ve bir kere olacağı için anlayış göstermelerini rica edin. Kafalarındaki şüpheleri mantıklı cevaplar vererek ortadan kaldırın. Büyüklerinizin kumsal alanında rahat yürümeleri için uygun fiyata yapılan parmak arası terlikler hazırlatın ve girişte misafirlerinize hediye edin. Yürümekte zorlanan kişiler için pratik ulaşım alternatifleri düşünün. Yazın sıcak günleri olsada gece serin olabilme ihtimalini düşünerek şal temin edebilirsiniz.


2- Kız Arkadaşlarınızı İkna Yolları

Büyüklerinizi ikna ettiyseniz daha kolay olacağına eminim.. Kız arkadaşlarınıza bunun kumsal düğünü olduğunu ve ona göre giyinmelerini belirtin. Taşıması zor tuvalet ve sivri topuklu ayakkabıdan kaçınmalarını belirtin. Rengarenk kıyafet ve detaylarla katılacaklarına eminim.


3- Erkek Arkadaşlarınızı İkna Yolları

Gerek yok :) Genelde en sorunsuz ve uyumlu düğün misafir türüdür. Sadece aşırı alkole karşı masalara alka seltzer tarzı kanı sulandırıcı ve alkolün etkisini azaltıcı ilaçlardan koyabilirsiniz.



Kumsal Düğünü Konsept Süslemeleri


Çeşme Kumsal Düğün
Kumsal teması varsa deniz ve okyanus teması kaçılmaz gözüküyor. Yapay deniz kabukları, yıldızları, fanus , kum vb. malzemeleri kullanarak süslemeler yapabilirsiniz.



Kumsal Düğün Müzikleri


Belkide en önemli düğün detaylarından bir tanesi, gelen tüm misafirlerinizi memnun etmeniz imkansız ama çoğunluğu eğlendirmek sizin elinizdedir. O çalmasın, bu çalmasın diyerek müzisyenleri bir kalıba sokmanızı tavsiye etmem. Müzisyenler genelde ortamı koklayarak herkesi eğlendirmeyi amaçlamaktadırlar. Tabi muhakkak önceden en az 1 kere çaldıkları event a giderek sizin kumsal düğününüze uygunluğu hakkında fikir sahibi olunuz. Önerim, Kübalı müzisyenler ve dansçılar. Gerçekten eğlenceli insanlardır. Kumsal düğününe fazlasıyla uygundurlar.



Kumsal Yemek Tercihleri


Deniz kenarında, meze, balık, rakı ve şarap kombinasyonu bir menü misafirleriniz için ideal olacaktır. Çocuklar ve Anti Balık severler için de köfte ve patates tarzı bir ek menü belirleyebilirsiniz.



Kumsal Eğlence Türleri


İzmir Kumsal Düğün
After parti düzenleyebilirsiniz. Genelde düğünler 00:00 doğru bitmektedir. Büyükleriniz ve Çocuklu yakınlarınız dinlenmeye çekilirken kumsalda dj performansı ve alkol eşliğinde arkadaşlarınızla keyifli anlar yaşayabilirsiniz. Fire hula hop ve Latin dansçılar düğününüze renk katacaklardır. Son zamanlarda moda olan photobooth kiralayarak o günü ölümsüzleştirebilirsiniz.



Kumsal Düğün Fotoğrafcısı


Mutlaka daha önce tecrübesi olan düğün fotoğrafçısı ile çalışmaya özen gösterin. 2 Fotoğrafçı ve 2 video ile çalışarak hiçbir anınızı kaçırmanıza izin vermeyiniz. Dış mekan çekimini o gün yapmanız sizin için büyük avantaj olacaktır. Hatta fotoğrafçısını 1 gün önce çağırarak save the date fotoğraf çekimi veya balayınızda yanınızda götürerek en romantik anlarınızı yakalatabilirsiniz.



Kumsal Düğün Mekanları


Daha Önce katıdığım kumsal düğünlerinden en uygun mekanları sıralamak gerekirse aklıma gelen ilk 5 mekan:

Avantgarde Yalıkavak Hotel - Bodrum

Altın Yunus Otel - Çeşme

Sianji wellbeing Resort - Bodrum

Fun Beach - Çeşme

Flamm - Bodrum



Kumsal Düğünü hakkında tecrübelerim şimdilik bu kadar. Yeni yazı diziyle görüşmek üzere şimdilik hoşçakalın…




Yazar / Autor :
Hakan Özfatura / Düğün Fotoğrafıcı İzmir

Fotoğraflar : Hakan Özfatura

Photobooth Kiralama : Photobooth İzmir

Kumsal Düğün Organizasyonu - Bodrum : İstisnai Projeler

Kumsal Düğün Organizasyonu - Çeşme : Davet Var


/ 14245

INSTAGRAM DA BENI TAKIP EDIN


Portfolyo

Fine Art I

Fine Art I

Göster
Dream Catcher

Dream Catcher

Göster
MUKK Collection

MUKK Collection

Göster
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Göster
Summer Tone

Summer Tone

Göster