Instagram Whatsapp Facebook


Düğün Fotoğrafcısı İzmir

İzmir Düğün Hikayesi

Alaçatı Fotoğrafcısı

Lisa ve Craig Bodrum Düğün Hikayesi

Lisa ve Craig Bodrum Düğün Hikayesi

Evet başlıyoruz, Sezonun ilk ...

Evet başlıyoruz, Sezonun ilk bodrum çekimi için tüm ekibimiz hazır. Fotoğrafta ben deniz ve asistanım rima hanım, video düğün hikayesi kısmında karton filmden Murat Akar ve Deniz Ercili ile hazırız, ama bir sorunumuz hava çok sıcak.. Sıcak değilde nem fazla işte…


İzmir den sabah 9 da bodruma doğru yola çıkıyoruz, ben hareketli güne kendimi hazırlamak için tatlı tatlı siestamı yapıyorum yolda. Yaklaşık 3.30 saat yolculuktan sonra Bodrum - Kuum Otele varıyoruz. Çiftimiz ingiltere - istanbul arası mekik dokudukları için önceden görüşme fırsatı yakalayamamıştık. Bodrumun başaralı organizasyon firmalarından İstisnai Projeler den Hande hanım bizi karşılıyor ve çiftimizle tanışıyoruz.


İlk izlenim bizim için çok önemli, günün nasıl geçeceği hakkında fikir veriyor. Lisa ve Craig görür görmez içimiz “budaa" görmüşcesine huzur ve mutlulukla doluyor. Klasik İngiliz soğukluğundan eser yok, kanımız hemen kaynaştı. Belki 12-13 saat bir birimizi görüceğiz ama bu sıcaklık çekimin güzel ve doğal geçeceği hakkında bize güzel ip uçları veriyor.


Craig i kendi odasına gönderiyoruz, adetlerine göre nikah saatine kadar gelini görmek uğursuzluk getirirden daha çok o an geldiğinde sıkı bir "vay beeee" dedirtmek. Hazırlık yapılacak kuum otelin süit odasında yerimizi alıyoruz ve hazırlıklar başlasın...

düğün makyaj

Lisa nın saç ve makyajı daha önceden provası yapıldığı için hazırlıklar hemen başlıyor. Bodrum Yalıkavak ta faaliyet gösteren Erol&Şirin kuaför ile daha önceki çekimlerle de karşılaşmıştık, pozitif enerjileri ile saçların sarılımaya başlıyor ve Şirin hanım makyaja başlıyor. Gözler renkli , ten ise açık olduğu için soft renkler ve gözleri öne çıkarılacak bir makyaj uygulanıyor. Bu arada bizde Lisa yı tanımak için ara ara muhabbet ediyoruz. Nasıl tanıştıklarını soruyoruz, yarı ingilizce yarı türkçe tatlı tatlı anlatıyor. İtalya nın yemek ve şaraplarıyla ünlü Toscana bölgesinde tanışmışlar bundan 9 sene önce.. Düğün temasını belirlerken Toscana dan ilham almışlar. Ay çiceği tarlaları ve Akdeniz ana temaları. Gelin çiçeği dahil olmak üzere tüm çicekler sarı tonda seçilmiş, mendiller, nedime ve best men kıyafetleri vb. bir sürü detayda açık mavi tonlar hakim.

düğün masa düzeni

Saç ve Makyaj hazırlıkları tamam, kısa bir ara vererek Craig odasına gidiyor ve hazırlık sürecini çekimlerine başlıyoruz. Tam bir erkek odası alkol ve kargaşa var. Craig te hazırlandıktan sonra kuum otelin sahil kenarına iniyoruz. Aile fotoğraf çekimlerimize başlıyoruz. Hava çok sıcak ve güneş yakıcı olduğu için gölge bir yerde çekimi yapıyor ve tamamlıyoruz.


Otel düğünlerinde organizasyon firmaları akış hazırlamaktadır. Kısaca örnek vermek gerekirse, 14:00 - Hazırlıkların başlaması - 16:00 Damat hazırlık – 16:30 Damat Aile fotoğrafları ….. 18:30 Çift Dış Mekan çekim başlangıcı 19:30 – Nikah başlangıcı vb… yaklaşık 20 satırlık saat saat ne yapılacağı yazılıyor, bizde gelin ve damatı zaman şemasına göre yönlendiriyoruz. Bir nevi Timing Coach (Zaman koçluğu) yapıyoruz..


Vee soluğu gelin odasında alıyoruz, Lisa ve Nedimeler hazır gibi tatlı bir heyecan almış ortalığı.. Son rötüşler yapılıyor ve Aile fotoğraf çekimine başlıyoruz.. Klasik Aile çekimizi tamamladıktan sonra bizim için daha eğlenceli olan nedimeler ve Lisa çekimine başlıyoruz. Kızlar ile çok eğlenceli kareler yakalıyoruz. Hazır fırsatını da bulmuşken Lisa nın portre ve detay fotoğraflarınıda çekmeye başlıyoruz.


düğün nedime

Ön çekimler tamam, Lisa ve nedimeleri 45 dakika sonra iskeledeki nikah törenine çıkmak üzere odalarına dinlenmeye gönderiyoruz. Bizde düğün alanına inerek organizasyon firmasının hazırladığı konseptin detay çekimlerine başlıyoruz. Denizin kenarında bir yer hayal edin.. Sarı, Mavi ve Beyaz tonlar hakim. Masa düzeni İtalyan tarzı, şık ve samimi ortam mevcut. Ufak ve güzel detaylar gözden kaçmıyor.

kumsal düğün
Zaman yaklaşmak üzere, Craig ve Bestmenler iskelede kendileri için hazırlanmış alanda yerlerini alıyorlar. Herkesin yüzün neşe ve gülümseme mevcut. Bunu “Lisa ve Craig enerjisinin yansıması” diye iç geçiriyorum. Önce nedimeler tek tek bir ritüel içinde geliyorlar, sonrasında Lisa babasının kolunda yavaş adımlar ile iskeleye doğru geliyorlar. Lisa nın yüzüne bakılınca heyecanı ve mutluluğu yüzüne yansımış. (sonradan aldığım bilgiye göre nedimeler nikah a çıkmadan önce heyecandan ağlamışlar, gerçekten çok tatlılar.) Hemen kameramı Craig çeviriyorum ve ilk görme anını kareliyorum. Birbirlerine verdikleri söz ve bodrum belediye başkanı Mehmet Kocadon verdiği yetki ile 2 ingiliz vatandaşı hayatlarını Türkiye de birleştiriyorlar.

düğün dış mekan 1
Sıra bize geliyor, çiftin fotoğraflarını çekmek için 30 dakikalık kısa bir zamanımız var .. Doğal ve An ağırlıklı bir çekim istiyorlar. Güneş en iyi açısında, bizde ard arda çekimlerimi yapıyoruz, kısa zamanda kreatif ve güzel pozlar yakalıyoruz.

düğün dış mekan 2

İlk dansın başlamasına yaklaşık 30 dakika var, bizde kısa bir mola veriyoruz. Hızlıca yemeklerimizi yiyerek, elbiselerimizi değiştiriyoruz.

düğün dış mekan 3
İlk dans ile çiftimiz alkışlar ile sahneye geliyor, bestmenlerin damatı zor duruma düşüren şakaları, Mezdeke dans 3 lüsünün muhteşem dansları ve çicek atma sırasında çiceğin asma çatıda kalması gibi bir sürü anlar ile gecenin sonuna kadar aşk ve eğlence ile devam edildi.


düğün gece fotoğraf
Lisa ve Craig ömür boyu mutluluklar diliyoruz, Keyifli bir bodrum düğün hikayesini tamamlıyoruz, haftaya çeşmede katıldığımız düğün hikayesinini anlatıcağım. Kız evindeki bandolu karşılamadan gece sonu midye partisine uzanan keyifli ve hareketli bir hikayeyi anlatacağım. Merakla bekleyiniz… ;)


Bu arada karton filmin hazırladığı düğün video hikayesini alttaki linkten izleyebilirsiniz.


Künye
Lokasyon : Bodrum
Hotel : Kuum Otel
Organizasyon : İstisnai Projeler / bodrumdugunorganizasyon.com
Fotoğraf : Hakan Özfatura
Video : Murat Akar / Karton Film
Kuaför : Erol ve Şirin

Video Düğün Hikayesi
https://vimeo.com/175186206

/ 1964

INSTAGRAM DA BENI TAKIP EDIN


Portfolyo

Fine Art I

Fine Art I

Göster
Dream Catcher

Dream Catcher

Göster
MUKK Collection

MUKK Collection

Göster
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Göster
Summer Tone

Summer Tone

Göster