Instagram Whatsapp Facebook


Düğün Fotoğrafcısı İzmir

İzmir Düğün Hikayesi

Alaçatı Fotoğrafcısı

Düğün Fotoğrafı Mekan Seçenekleri ve Trendler

Düğün Fotoğrafı Mekan Seçenekleri ve Trendler

Yıllar geçtikce düğün fotoğraf ...

Yıllar geçtikce düğün fotoğraf çekiminde renkler ve zevkler sürekli değişmektedir.Bu blog yazımda çekimlerde tercih edilen iç veya dış mekanları detaylı bir şekilde anlatacağım.Bazı kişisel tecrübelerimi ve gözlemlerimi de samimi olarak sizinle paylaşacağım. Mekan çeşitlerini paylaşırken kronolojik sıralamayı da göz önünde bulundurdum.

Klasik Stüdyo Düğün Fotoğrafları


Klasik Stüdyo Düğün Fotoğrafları
Geçmişten 2008 yılına kadar stüdyolarda düğün fotoğrafları tercih ediliyordu.30-40 dakikalık süre içerisinde, genelde dar alanda, tek fonda, ezberlenmiş ve tekrar edilen fotoğraf teknikleri kullanılıyordu. Standart ışık kullanımları ve film makaraları olduğu için fazlada farklı şeyler denenemiyordu.Sonrasında
fotoğrafların arka planı temizlenerek fon konması çiftlere pek de doğal gelmedi ve zamanla eski tarz çekimlerin popülerlikten düşmesini sağladı. Fakat anne ve anneannelerimizin çektirdiği asil ve şık siyah/beyaz fotoğrafların ruhunu günümüzde bulmamız çok zor olacağı da aşikardı.


+ Kısa zamanı olanlar için ideal
+ Stüdyoların şehir merkezine yakın olması
+ Yaz/Kış klimalı ortamlar

- Doğal olmayan arka planlar ve ışıklar
- Dar alanlar
- çiftlerin kendilerini rahat hissetmemeleri

Fiyat/Performans: 4/10
Açı/Poz Çeşitliği : 2/10
Zaman/Mekan Rahatlığı : 7/10
Trend : 2 / 10


Genel : 4 Puan


Dış Mekanda Düğün Fotoğrafları


Dış Mekanda Düğün Fotoğrafları
2008 - 2018 seneleri arasında dijital makinaların yaygınlaşması ile doğal dış mekan çekimleri popülerliğini arttırdı.
Eskisi kadar olmasa da popülerliği devam ediyor. Çeşme, Cunda, Salda Gölü, Kapadokya hala en fazla tercih edilen dış mekan fotoğraf çekim alanlarıdır.
Fakat tüketim toplumu olmanın getirdiği olumsuzluklarda göz ardı edilemez. Örneğin çiftler "Alaçatıda Fotoğraf Çekilmek istemiyoruz" diyorlar, neden diye sorulduğunda herkes orada fotoğraf çekildiği için tercih etmek istemiyorlar, ama çiftlerin farkına varmadığı konu fotoğrafçıların; alaçatının fotoğrafları için değil, çiftin fotoğraflarını çekmek için oraya gidiyor olmasıdır.
Ayak üstü olması, gelinlikle rahat hareket edilmesi, gölgelik alanlarının bol olması, kısa mesafelerde farklı açı ve renk skalası olması tercih sebebi olabiliyor. Maalesef çiftte doğal poz yeteneği veya çiftler arasında uyum yoksa mekanında fazla önemi kalmamaktadır.Dış mekanda trend ise düz karakteristik tarla/maki alanlarda düğün tagı kurulması ve mavi zamanlarda, maytap ve led ışıklar ile çekimler bu sene daha da trend olacaktır.

+ Doğal çekim alanları
+ Deniz/Kumsal alanları
+ Doğal ışık kullanımı
+ Çiftlerin en doğal olabilecekleri mekan olması
+ Mekan için ek ücret ödenmemesi

- Farklı mekanlar için kısa/uzun yol yapmak
- Işık/hava koşullarındaki belirsizlikler
- Bilindik mekan algısı

Fiyat/Performans: 7/10
Açı/Poz Çeşitliği : 8/10
Zaman/Mekan Rahatlığı : 5/10
Trend : 7 / 10


Genel : 7 Puan



Yurt Dışı Düğün Fotoğrafları


Yurt Dışı Düğün Fotoğrafları
Dış mekan fotoğrafçılığı başlayınca çiftler dış mekan çekimlerimizi neden balayımızda yapmıyoruz demeye başladılar.Ben ilk yurt dışı çekimimi 2014 yılında İtalya / Milanoda yapmıştım ama trend olmaya başlaması 2016 yılı ve sonrası desek daha doğru
olabilir sanırım. Türkiyedeki çiftler Paris / Eifel e fotoğraf çekimlerine gitmeye başlarken, yabancı fotoğrafcılar da Kapadokya ve Çeşmeye gelmeye başladılar.Bizler Kapadokyaya burun kıvırırken, Fransızlarda Eifele burun kıvırır oldular.
Yurt dışı çekimleri her zaman trend olacaktır ;Fakat T.C vatandaşlarına vize uygulaması açısından ve mali durumu iyi olan belli bir kesim bu farklılıktan yararlanacaktır. Toplamda 3 kere yurt dışında çekim fırsatım oldu. Milano / Como gölü, Viyana ve Venedikte fotoğraf çekimleri yaptım. Çiftler ve fotoğrafçı için farklı
deneyim olduğu aşikar. Bütçeniz var ise fotoğrafçınıza, 2 gece 3 günlük bir organizasyonla, düğün çekimlerinizi yaptırabilirsiniz. Dilerseniz gittiğiniz ülkede bir fotoğrafçıyla da anlaşabilirsiniz, neden olmasın !

+ Doğal çekim alanları
+ Deniz/Kumsal alanları
+ Doğal ışık kullanımı
+ Ülkeye göre karakteristik mekan özellikleri
+ Çiflerin en doğal olabilecekleri alan
+ Mekanlar için ek ücret ödenmemesi

- Farklı mekanlar için kısa/uzun yol yapmak
- Işık/hava koşullarındaki belirsizlikler
- Yüksek maliyet

Fiyat/Performans: 8/10
Açı/Poz Çeşitliği : 10/10
Zaman/Mekan Rahatlığı : 4/10
Trend : 8 / 10


Genel : 7.5 Puan


Fotoğraf Çekim Platoları


Fotoğraf Çekim Platoları
2018 yılından itibaren yurt dışında gördüğümüz örneklerin benzerlerini şehir merkezlerine çokta uzak olmayan yerlerde görmeye başladık. Çok yeni bir konsept olduğu için fazla bilinirliği yok ama 1-2 seneye kadar daha bilinir duruma gelecektir.
Fotoğraf çekim platoları kapalı ve açık alanlarda oluşturulan ortalama 15-20 farklı fotoğraf köşelerinden oluşmaktadır.Düğün haricinde de moda veya kişisel çekimler içinde kiralanabiliyor. Genelde düş kapanı, makrome, ışık, gazebo, tag tarzı dekoratif nesnelerle hazırlanan fotoğraf köşeleri 2 saatliğine kiralanılabiliyor. En büyük avantajı dış mekanda çekim yerlerini gezerken ki yorgunluktan kurtulabiliyorsunuz.Böylelikle çekimlerde daha dinç kalabiliyorsunuz. Hatta düğün günü fotoğraf çekimlerinde gözle görülür bir artış olacağını düşünüyorum. En büyük dezavantajı ise
plato kirası için ödenen ek maliyetler çiftleri biraz zorlayabiliyor. Ama maliyet sorununuz fazla yoksa ve kısa zamanda çok işler yapalım diyorsanız tercih edilebilinir.


+ Kısmi doğal çekim alanları
+ Doğal ışık kullanımı
+ Tag, Işık ve Gazebo vb. gibi hazır fotoğraf köşeleri
+ Çiftlerin doğal olabilecekleri alan
+ Mekan rahatlığı

- Tam mekan doğallığın olmaması
- Ek plato maliyeti

Fiyat/Performans: 6/10
Açı/Poz Çeşitliği : 8/10
Zaman/Mekan Rahatlığı : 6/10
Trend : 9 / 10


Genel : 7 Puan


Retro Stüdyo Fotoğrafcılığı


Retro Stüdyo Fotoğrafcılığı
Klasik stüdyo fotoğrafların ilk zamanlarındaki zarif fotoğraf kareleri her zaman sevilmiştir. Herkesin dolap çekmecesinde annesi veya annanesine ait bu tarz fotoğraflar vardır. Dış mekan çekimleri Amerika birleşik devletlerinden başlayarak dünyaya yayılmıştı.Bu sefer doğudan yani Güney Koreden başlayan bir akım ile retro stüdyo fotoğrafçılığı tekrar
popüler olacak gibi gözüküyor. Tabi depo tarzı geniş alanlar, modern ışık kullanımları, doğal arka fonlar ve çekim alanın rahatlığı bu tarzın gelişmesinde büyük rol oynayacaktır.


+ Modern ışık kullanımı
+ Düz fon ve fotoğraf köşeleri
+ Zarif ve sade fotoğraflar çekme imkanı
+ Mekan rahatlığı

- Tam mekan doğallığın olmaması
- Ek mekan maliyetleri


Fiyat/Performans: 7/10
Açı/Poz Çeşitliği : 7/10
Zaman/Mekan Rahatlığı : 10/10
Trend : 9 / 10


Genel : 8 Puan



Umarım düğün fotoğraf mekanları açısından sizlere fikir verebilmişimdir, mekanlar iyi bir çekim için elbette etkendir ama birbirine aşık veya doğal poz yeteneğine sahip değilseniz hiç bir önemi olmayacaktır. Rahat olun, mutlu kalın.
/ 3685

INSTAGRAM DA BENI TAKIP EDIN


Portfolyo

Fine Art I

Fine Art I

Göster
Dream Catcher

Dream Catcher

Göster
MUKK Collection

MUKK Collection

Göster
Life is Beautiful

Life is Beautiful

Göster
Summer Tone

Summer Tone

Göster